BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Khamis, 19 Ogos 2010

Sehelai Baju Buat Menyapu Si Air Mata
Ketibaan Syawal pasti dinantikan dengan penuh kegembiraan dikalangan kaum Muslimin. Riuh rendah persiapan di kala menyambut lebaran kadang kala menambahkan detik suka di dalam kehidupan yang dilalui. Tetapi bukan semua insan bernasib baik diberi keindahan nikmat sedemikian. Sewaktu kita menyambut hari kemenangan umat Islam ini dengan pelbagai sambutan dan persiapan serta persalinan yang hebat, ada juga golongan yang meratap pilu sewaktu Hari Raya Aidil Fitri ini.

Dengan adanya Program Sehelai Baju Buat Menyapu Si Air Mata ini diharapkan dapat memberikan sedikit keceriaan dikalangan warga rumah-rumah anak yatim yang turut terlibat dalam program ini. Sumbangan berupakan pakaian raya baru yang didermakan oleh seluruh rakyat Malaysia dengan Selangor FM menjadi perintis kepada program ini. Di WP Labuan, Majlis Belia Labuan merupakan agensi yang mengelolakan program ini di sini telah menerima sumbangan warga WP Labuan melalui kaunter kutipan di Ujana Kewangan Labuan, kutipan oleh exco-exco MBL sendiri dan penyerahan sumbangan di beberapa agensi yang turut prihatin dengan nasib golongan ini.

Satu majlis penyerahan hasil sumbangan daripada WP Labuan telah diadakan di salah sebuah restoran terkemuka di WP Labuan pada 30 Julai 2010 yang lepas. Hasil kutipan diberikan kepada pihak Selangor FM yang diwakili oleh Pn Wahidah Yaacob untuk diagih-agihkan di rumah-rumah anak yatim yang terlibat. Hanya Allah SWT sahaja yang dapat membalas jasa baik kalian dalam menjayakan program ini. Terima kasih yang tidak terhingga kepada semua dermawan-dermawan WP Labuan. Semoga kalian semua mendapat rahmat dan sentiasa dibawah lindungan Tuhan Yang Maha Esa. Amin.

0 comments: